Kauden ensimmäinen SM-sarjan osakilpailu kurvailtiin Jyväskylässä 28.5.2016!

Hotellissa vietetyn yön ja aamiaisen jälkeen suuntasimme radalle, jonne päästyämme pystyytelimme varikko teltan ym. toimintaamme liittyvät hilppeet! Auto tarkastettiin ja valmisteltiin ensimmäistä treeniä varten.

Harjoituserän alussa alkoi sitten ongelmat, syystä tai toisesta emme saaneet autoa käymään, startteri ei saanut moottoria pyörimään ja sama ongelma toistui Thusbergin lainaamalla startterilla. Erä jäi näin ollen ajamatta ja alkoi vian etsintä. Moottori irti autosta ja osa kerrallaan irti tutkien, päällisin puolin kaikki oli kunnossa. Lopuksi totesimme, että vauhtipyörän kiristys mutteri oli ilmeisesti löysällä ja näin ollen vauhtipyörä pääsi hiukan vinoon ja otti moottorin runkoon kiinni.

Operaation jälkeen moottori pyöri ja käynnistyi startterin kanssa moitteettomasti. Saimme ajettua toisen treeni erän ja kaikki aikaerät, joiden tulosten valossa Jere oli sijalla 26 ja paikka 1/4 finaalin lähtöruudussa 10. Nelkku finaalista lähdimme hakemaan nousua semi finaaliin ja se olikin Jeren haarukassa, kunnes onnetar päätti toisin. Noin erän puolessa välissä moottori irtosi autosta, jonka aiheutti löysälle jääneet kiinnitys ruuvit. Olin ne kaikessa hötäkässä unohtanut tarkistaa. Ongelma ei ollut suuri, mutta samalla kerralla nyppäsin akun johdon irti liittimestään ja kiristettyäni ruuvit ja laittaessani johtoa takaisin kiinni vääntyi yksi liittimen pinni aiheuttaen sen, ettei vastaanotin saanut virtaa ja auto ei totellut ohjainta. Se oli lopullinen niitti kilpailulle, joka oli lähtenyt jo heti aamusta osaltamme väärille raiteille.

Loppu kilpailun ajaksi jäimme auttamaan muita kuskeja varikko toiminnassa, joka sentään vielä onnistui kiitettävästi.

Jere oli lopputuloksissa viimeinen, joka tietysti harmitti, mutta tästä ei ole kuin suunta ylöspäin kohti seuraavia koitoksia.

Seuraava SM-kisa Turun Jyrkkälässä 11.6.2016.