Kauden 2016 toinen SM-kisa ajettiin Turun Jyrkkälän radalla lauantaina 11.6.2016, joka oli samalla Jeren kotikisa.

Auto oli käyty kokonaan läpi ennen kisaa ja mieli oli korkealla edellisen viikonlopun hyvin sujuneen treenin jäljiltä kyseisellä radalla. Ekaan treeniin lähdettäessä aiheutti jo Jyväskylässä nikotellut starttiboxi taas pään vaivaa, mutta onneksi saimme lainata Haahtien startteria, jotta saimme auton käyntiin. Loppupäivä sujuikin omalla boxilla, kun siihen oli akku vaihdettu. Ekan treenierän jälkeen Jere totesi auton poukkoilevan minne sattuu ja halusi iskunvaimennusta löysemmäksi ja näin ollen vaihdettiin toiset iskarit pykälää löysemmillä öljyillä. Samalla löysättiin hiukan liian herkäksi säädettyä jarrua.

Toisessa harjoitus kierroksella auto toimikin kuskin haluamalla tavalla. Ensimmäinen aika-ajo erä sujuikin hyvin vaikkakin rata oli todella liukas. Toisen aika erän ekalla lämmittely kierroksella sitten puuttui kohtalo peliin ja Jere kaatoi auton takasuoran jälkeiseen mutkaan ja takaa tullut auto osui täydellä vauhdilla, jonka seurauksena toisen taka iskunvaimentajan alakiinnike hajosi ja erä jäi näin ollen ajamatta. Kolmanteen aika erään saatiin auto korjattua ja se sujuikin normaaliin tapaan.

Aika erien jälkeen Jeren sijoitus oli 28. ja näin ollen paikka 1/4B nousufinaalin 6. lähtöruudusta. Sieltä lähdimme sitten hakemaan nousua semifinaaliin oikeuttavaan vähintään neljänteen sijaan. Jere ajoikin varmalla ja tasaisella ajolla itsensä kolmanneksi todella liukkaalla radalla. Semifinaaliin sitten lähdettiinkin ajelemaan ja pitämään hauskaa ja siinä sijoitus olikin sitten 12 eli viimeinen, mutta toisesta semistä jäi kuitenkin pari kuskia aikojen perusteella taakse ja näin ollen Jeren sijoitus oli 22. 34 kuljettajan joukossa.

Pieniä murheita jälleen pitkin päivää, mutta lopputulokseen poika oli kuitenkin tyytyväinen, kuten mekkarinsakin.

Kiitokset tukijoille ja etenkin Haahtin Juhanille RCCenteristä boxin lainasta. Nyt vedetään kuukausi treenejä ja happea kisoista, seuraavan kerran tulessa taasen Vantaalla 10.7. FO:n merkeissä.