Kauden 2015 PM-kisa, joka oli samalla kauden 4. ja viimeinen SM-osakilpailu käytiin Vantaan Lavangon radalla 31.7. – 2.8.2015.

Kisoihin oli valmistauduttu huoltamalla auto Nokian kisan jäljiltä, mutta valmistautumiseen aiheutti kuljetuskaluston oikuttelu hiukan mutkia, mutta onneksi Olli pappa lunasti takasiivessä olevan tekstin ”Olli pappa sponssaa” ja sponssasi kuljetuskaluston eli siltäkin osin kaikki sitten kunnossa.

Perjantaina sitten lähdimme epävakaisessa kelissä ajelemaan Salosta kohti Vantaata ja perille päästyämme todettiin ettei radalle ollut asiaa, juuri loppuneen sateen takia. Kaikessa rauhassa pystyttelimme varikkoteltan ja pöydän yms. jutut ja jäimme odottelemaan, josko radalle pääsisi.

Illalla kello 18 lopulta rata oli kuivunut niin, että päästiin ajamaan kaksi harjoitus eräkierrosta, vaikkakin Jere oli aluksi sitä mieltä ettei ajaisi, koska auto likaantuisi. Sain kuitenkin pojan suostuteltua radalle, lupaamalla putsata auton ajon jälkeen.

Lauantaina sitten olimmekin aamulla 7 aikoihin radalla ja jo perjantaina oli kilpailun johto tehnyt päätöksen että lauantaina ajetaan 2 harjoituskierrosta yhden sijasta ja alkueriä 4 viiden sijasta. Harjoitukset sujuivatkin Jereltä hyvin omalla tasollaan ja alkueriin lähdettiin hyvillä mielin.

Ensimmäinen aikaerän lämmittely sujui hyvin ja juuri kun aika oli lähtemässä käyntiin puuttui Fortuna peliin hajonneen etu iskunvaimentajan ja kadonneen jousen myötä, eli se erä oli sitten siinä. Ei muuta kuin auto katsastukseen ja odottamaan erän loppua ja seuraavan erän nostovuoroa. Lopulta kun pääsimme teltalle ja saimme auton sinne totesimme, että onneksi tuli otettua vara-auto mukaan , josta saimme jousen kadonneen tilalle ja pakista otimme kierroksen uusia iskunvaimentajia, joihin vaihdettiin öljyt vastaaviin mitkä autossa kiinni olleissakin oli.

2. ja 3. aikaerä sujuikin Jereltä hyvin ja autokin toimi moitteetta. Jere oli sijan 35 paikkeilla 46 kuljettajan joukossa ja näin ollen tavoitteessa olla 40 joukossa. Viimeiseen aika erään otimme pienen riskin vaihtamalla toiset renkaat autoon, joka lopulta todettiin huonoksi ja tuloksena oli huonoin alkuerä. Jere sanoi autosta tulleen kulmikas ajettava ja näinollen päätimme palata aikaisempaan rengastukseen. Alkuerien jälkeen Jeren sijoitus oli 38. ja paikka 1/8B nousufinaalin 3. lähtöruudussa.

1/8 Nousufinaalista lähdimme hakemaan vähintään 4 sijaa ja nousua 1/4 finaaliin. Erän alusta asti Jere ajoi sijoista 3-5 kahden ruotsalais kuskin kanssa. Vääntö oli todella tiukkaa ja mekkarillakin meinasi hermo mennä jännityksestä. Erän puolessa välissä oli jo kolmos sijakin hiukka karussa ja Jere taisteli tiukasti sijasta 4 niin että selostajakin (Matti Korvenmaa) meinasi mennä sanoissaan sekaisin. Viimeisen tankkauksen jälkeen Jere sai hyvän vauhdin päälle ja kilpakumppanin parin ison virheen myötä pääsi ajamaan rauhassa 4 sijalla maaliin ja 1/4B finaalin viimeiseen ruutuun. Näin ollen tavoite oli täyttynyt eli sijoitus 40 joukossa ja nelkku finaalista lähdettiin vain hakemaan mahdollisimman hyvää sijoitusta ja ennen kaikkea pitämään hauskaa.

1/4 finaali olikin Jereltä hyvää tasaista ajoa ja erän aikana hän nousikin sijalle 9. Ajan täyttyessä Jere oli erän 9. vain 0,4 sekunttia 8. sijasta jäljessä. Lopullinen sijoitus oli 35., joka oli hyvä saavutus kovassa joukossa. Kun laskettiin vielä ulkomaiset kuskit pois Jeren edeltä, niin hän oli SM-sarjan kuskeista 24. Sunnuntai päivälle sitten jäikin vain nostohomma 1/2 finaaliin ja kisojen seuraaminen loppuun.

Kaikkinesa antoisa ja hauska viikonloppu. Tästä jatketaan kauden viimeiseen FO kisaan Nokialle 15.8.2015.

Kiitokset vielä kaikille tukijoille, etenkin Olli papalle.