Kauden toinen SM-kisa käytiin Turussa Jyrkkälän radalla. Aamu valkeni aurinkoisena ja olimme Jeren ja Mylläreiden kanssa ajoissa radalla. Jere oli luottavaisin mielin liikenteessä, sillä olimme käyneet kahtena edellisenä lauantaina ajamassa hyvät treenit pohjalle kyseisellä radalla. Ja olihan kalustoonkin tullut muutoksia, kun auto oli vaihtunut Losin 3.0 ja moottorikin oli uusi juuri sisäänajettu OS Speed.

Aamun harjoitukset menivätkin sitten Jereltä hyvin ja pääsimme testaamaan sopivia renkaita päivää varten.

Aika-ajo erät sitten ajettiin hyvillä mielin ja hyvällä tuntumalla Jeren ollessa sijoilla 1. erä 22. 2. erä 17. 3. erä 17. ja 4. erä 21. ja näin ollen ennen nousufinaaleja oli pojan sijoitus 20. 31 ajajan joukossa. Aika-ajojen perusteella Jeren paikka oli 1/4 B nousufinaalin 2 ruudussa, josta lähdettiin hakemaan ensimmäistä semifinaali paikkaa, joka Jyväskylässä jäi harmittavasti saavuttamatta.

Erä lähti Jeren osalta hiukan takkuisasti liikkeelle, kun ensimmäisellä kierroksella joku kanssa kilpailijoista törmäsi autoon, jonka seurauksena tuli pyörähdys ja letkan hännille tippuminen. Jere ei kuitenkaan tästä lannistunut vaan napsi kilpailijan kerrallaan sijoituksia ylöspäin aina 2. sijalle asti. Pitkään näyttikin siltä, että Lehtojärven Jethro vie erän, mutta hänen autonsa sammui kesken kisan ja Jere siirtyi kärki paikalle, josta ei sitten enään luopunutkaan. Näinollen varmistui pojan ensimmäinen semifinaali paikka.

Semeihin sitten lähdettiinkin pitämään hauskaa ja katsomaan mihin rahkeet riittää. Erään lähtiessä käännettiin moottoria hiukan laihemmalle seokselle, mutta se meni hiukan liikaa ja näinollen koneessa oli himpun verran liikaa tehoa ja kulkua, mihin Jere oli päivän aikana tottunut. Seurauksena oli liuta kaatoja yms., mutta kuitenkin poika taisteli itsensä sijalle 10 ja kaiken kaikkiaan sijalle 20.

SaloUA:n toinen kuski Petri Mylläri oli vaikeuksien kautta 9. kilpailussa.

Kaikkinensa kisa oli hyvä, auto toimi moitteita koko päivän ja Jere oli itse tyytyväinen päivän saldoon, vaikka tietysti parannettaavakin jäi.

Kiitokset Myllärin Veikolle mekkaus avusta ja kilpailun järjestäjille hyvästä kisasta. Kiitokset myöskin tukijoukoille, tästä jatketaan taasen kohti uusia kisoja ja tavoitteita!!!

Kuvat: Toni Liimatta TUA