Kauden viimeinen kilpailu käytiin Nokian uudella rc-radalla 6.9.2014. Kilpailuun ei ollut paljon odotuksia, sillä sateiden ja Jeren sairastamisten takia ei oltu päästy ollenkaan treenaamaan Vantaan kisan jälkeen. Siksipä lähdettiinkin vain hakemaan kokemuksia ja oppimaan uutta rataa. Perjantai iltana ilmenikin sitten lieviä ongelmia, kun huomasimme starttiboxin oikuttelevan (joka alkoi jo Vantaan kisassa). Boxista oli akku ilmeisesti saonut työsopimuksensa irti ja siihen hätään asiaa ei saatu korjattua, muuta kuin pikkuveljen Jamin sähköauton ajoakuilla!

Lauantai aamuna selvitettyämme sumuisen taipaleen kotoa Nokialle olimme jo hyvillä mielin lähdössä ensimmäiseen harjoitukseen, kun taas startteri esitti temppujaan. Ei auttanut kuin äkkiä juosta kilpakumppani Tommi Lyijysen luokse pyytämään apuja, koska hänellä on samanlainen kalusto kuin meilläkin. Tommi pelasti päivän avuliaasti lainaamalla omaa startteriaan, tästä hänelle suuret kiitokset! Ensimmäinen harjoitus menikin Jereltä radan opetteluun ja toteamiseen että auto oli liian jäykkä. Erän jälkeen vaihdettiin takaiskareista öljyt pykälää löysempiin.

Toisessa harjoituksessa alkoi pojalla ajat parantua ja autokin oli huomattavasti parempi ajettavanakin, vaikka poika totesikin, että vielä on hiukan liian jäykkä. Kuitenkin päätettiin lähteä ensimmäiseen aikaerään samalla setupilla ja taas Jere paransi kierrosaikojaan. Ekan aika-ajon jälkeen vaihdettiin sitten etuiskareihin kanssa pykälää löysemmät öljyt ja tarkistettiin sekä vaihdettiin tulppa, ettei vaan Vantaan murheet toistuisi.

Toiseen aikajoon sitten lähdettiin hakemaan parannusta ja lämmittelyn jälkeen poika totesi auton olevan parempi ja helpompi ajaa. Taas tuli kierrosaikoihin hiukan parannusta, mutta muutaman harmittavan virheen seurauksena kokonaistulos ei parantunut. Kaikki jäi siis viimeisen aikaerän varaan. Siinä Jere olikin hyvässä vauhdissa, mutta parilla viimeisellä kierroksella tuli taas isoja virheitä ja tulokseksi heikoin aika-ajo tulos. Jere oli aikaerien jälkeen sijalla 25 27 kuljettajan joukosta ja paikka oli näin 1/4 nousufinaalin 9 ruudussa.

Vähäisen osanottaja määrän takia ajettiin vain yksi 1/4 nousufinaali, josta 8 parasta nousi semifinaaleihin. Tavoitteena olikin nousupaikan saaminen ja sitä lähdettiin tosissaa hakemaan. Jere taistelikin pitkään sijoista 7-9, kunnes muutaman virheen seurauksena paikaksi vakiintui 9. sija ja näytti jo siltä ettei asiaa semeihin enään ollut. Mutta kun moottoriurheilusta on kyse, niin toisen epäonni on toisen onni. Pitkään erän kärkipaikoista taistellut Toni Johansson koki tekniikka murheita ja joutui keskeyttämään kisan, mikä sitten nosti Jeren viimeiselle nousupaikalle ja varmisti kauden toisen semifinaali paikan.

Semiin sitten lähdettiinkin vain pitämään hauskaa ilman mitään suurempia saavutus paineita. Jere ajoikin puoleenväliin erää hyvin kilpaa, mutta sitten kun Lyijysen Tommi meni ohi ja menojaan poika tyytyi vain kruisailemaan maaliin ja väisteli nopeampiaan parhaansa mukaan aiheuttamatta heille harmia. Jeren lopullinen sijoitus kisassa oli 24. ja saavutuksea kauden toiseksi korkeimmat pisteet. Jeren kausi täytti odotukset, sillä tavoitteena oli päästä edes kerran semifinaaliin eli 24 parhaan joukkoon ja tuohan onnistui jopa kahdesti. Lopullinen sijoitus sarjassa oli 26. 49 sarjassa ajaneen kilpailijan joukossa eli ei todellakaan huonosti. Nokian kisan ja Suomen mestaruuden voitti Joseph Quagrain, josta hänelle onnittelut. Seurakaveri Petri Mylläri oli sarjassa 7. ja hän ei Nokialla ollutkaan.

Tästä jatketaan kohti uusia koitoksia ja uutta kautta, johon varmaankin keväällä palaillaan uusilla jutuilla. Kiitokset kaikille Jereä kannustaneille ja tukeneille!