Kauden 3. SM-kisa käytiin Vantaan Lavango radalla. Perjantai illan sateen jäljiltä oli kisan alkua siirretty 1,5 tuntia myöhemmäksi. Ensimmäisessä harjoituksessa rata oli vielä jonkin verran kostea, mutta Jeren kanssa päätettiin harjoitus ajaa, että saadaan jonkin lainen tuntuma rataan. Tosin tuntuma rataan jo oli parin treeni kerran ja n. 350 ratakierroksen jäliltä. Toisen harjoitus kierroksen alkaessa alkoi myöskin sade, jonka seurauksena kyseinen harjoitus kierros ja ensimmäinen aikaerä kierros peruttiin ja pidettiin kahden tunnin radan kuivaus ja kunnostus tauko! Järjestäjät saivatkin Reijo ”Remppa” Mattilan johdolla radan ajettavaan kuntoon, josta heille hatun nosto!

Ensimmäinen aika kierros sitten menikin Jerellä harjoitteluksi ja Jere jäikin oman eränsä viimeiseksi. Toiseen aika-ajoon jäikin sitten vain parannettavaa ja se lähtikin Jeren osalta hyvin käyntiin tasaisilla kierroksilla, kunnes viiden ajetun kierroksen jälkeen auto vain sammui ison hypyn jälkeen. Syyksi paljastui hajonnut tulppa, jota epähuomiossa en ollut huomannut vaihtaa. Näin ollen Jerelle jäi voimaan ensimmäisen aika-ajon tulos ja sijoitus oli 33. ja paikka 1/4A nousufinaalin 9. ruudusta.

Poika oli huonosti menneen aamun jäliltä lievästi masentunut ja totesi ettei kisasta tule mitään, mutta lähti kuitenkin vielä yrittämään paikkaa semifinaaliin. Finaali lähtikin alusta Jeren osalta hyvin ja hän sai napsittua aika monta sijaa, kunnes ekan kierroksen puolivälissä hänet törmäiltiin kolmen kanssa kilpailijan toimesta ulos radalta ja sijoitus tipahti viimeiseksi (11.). Sieltä Jere sittin koitti lähteä nousua, mutta sekin oikeastaan tyssäsi väärään rengas valintaan ja mutkissa liukuvaan autoon. Lopulta poika oli erän 10. ja kokonaiskilpailun 32. eli ei kuitenkaan viimeinen. Ja tulihan kuitenkin pojalle erässä kyseisen radan oma paras kierrosaika, ensimmäisen kerran alle 40s.

Loppu päivälle sitten jäikin meidän toimeksi Myllärin Petrin kannustaminen ja Veikon auttaminen tankkauksissa. Jere oli semissä auttamassa, kun itse hoidin nostovuoron radan puolella. Finaalissa olin sitten minä vuorostani auttamassa Veikkoa ja Pete ajoikin itsensä 6. todella jännän viimeisen kierroksen taistelun jälkeen.

Tästä jatketaan kohti kauden päättävää Nokian kisaa 6.9.2014. Kiitokset vielä Veikolle tankkausavusta nelkku finaalissa, vaikkei sitä pidemmälle päästykkään.