Kausi 2014 alkoi sieltä mihin kausi 2013 päättyi eli Jyväskylästä. Jeren kanssa lähdettiin jo perjantaina matkaan ja yövyttiin hotellissa Jyväskylän keskustan tuntumassa. Kilpailusta sinänsä ei ollut juurikaan odotuksia, koska treeniä ei ollut saatu alle kuin noin 8 tuntia. Toisaalta eipä varmaan muutkaan kuskit olleet juuri tuota enempää testanneet/treenanneet.

Rata oli aamulla kostea yöllisen sateen jäliltä, mutta kuitenkin Jeren kanssa päätettiin lähteä heti ekaan treeni erään ajamaan, jotta saataisiin hiukan tuntumaa rataan ja auton käyttäytymiseen. Toisen treenisession lopulla sitten rupesikin auto käyttäytymään hiukkasen oudosti ja asiaa tutkittuamme totesimme, että takapään iskunvaimentimet ei toiminut ihan toivotulla tavalla ja ei muuta kuin pikainen huolto (öljyjen vaihto) niihin.

Ensimmäisessä aika-ajo erässä Jere totesikin, että auto toimii taas hyvin. Jere olikin eränsä 5. Toisessa aika-ajossa oltiin 6, tosin huonomalla ajalla kuin ensimmäisessä. Viimeisessä aika-ajossa Jere jäi eränsä viimeiseksi ja valitteli ettei auto käänny kunnolla. Taas autoa tutkimaan ja toteamaan, että joko keski tai etu diffi (tasauspyörästö) jumittaa välillä. Ensin tietysti keski diffi vaihtoon, koska helpompi ja nopeampi vaihtaa ja siinähän se vika sitten olikin.

Jere oli aika-ajojen perusteella sijalla 29/37 ja näinollen seuraavana oli sitten 1/4 A nousufinaali, josta lähdettiin hakemaan mahdollista semifinaali paikkaa. Finaalin lämmittelyssä Jere jo totesi auton olevan nyt hyvä ajaa ja se kääntyikin sinne minne kuljettaja halusi eli korjaus oli auttanut. Lähdön alku hässäkässä poika jäi sijalle 6-7, mutta alkoi pikku hiljaa napsimaan sijoituksia ylöspäin ollen n. 8 minuutin ajon jälkeen jo toisena. 20 minuutin finaalin ainoa tankkaus suoritettiin n. 10 1/2 ajetun minuutin jälkeen, jonka seurauksella Jere tippui 5 sijalle. Sieltä kuitenkin muiden käydessä tankkaamassa noustiin jälleen 4 joukkoon, jotka nousisivat semifinaaliin. Pienten ajovirheiden seurauksena tipahdettiin kuitenkin 5. sijalle, mutta kuitenkin tiukkaakin tiukempaan taisteluun neljännestä sijasta Mattilan Reijon (Rempan) kanssa. Tuo taistelu hävittiin kuitenkin harmittavasti 1,1 sekunnilla ja näin ollen ei tie semeihin auennut VIELÄ!!!

Jeren loppullinen sijoitus oli 26. 37 kilpailijasta eli ei ollenkaan huono aloitus kolmannelle kaudelle. Jere sai kanssa kilpailijoilta kehuja ja varsinkin Mylläreiltä Petriltä ja Veikolta, jotka edelleen tukevat ja auttavat eteenpäin oman kilpailemisensa ohella, josta heille iso kiitos!!! Petri oli vaikeuksien kautta uudella kalustollaan (JQ) kokonaiskilpailun 6. Tästä jatketaan kohti uusia koitoksia ja haasteita kovalla treenillä ja testauksella. Seuraava kilpailu on Kauhavalla 29.6.2014.