Kauden ensimmäinen SM-kisa käytiin 11.5.2013 Turun Jyrkkälän radalla. Kisasta sinällään ei tiimin jäsenillä ollut minkään laisia odotuksia, johtuen vähäisestä harjoitusmäärästä (4 ajokertaa ennen kisaa). Aikaisesta aamu herätyksestä huolimatta Jere oli kuitenkin pirteänä ja rentona heti alusta alkaen.

Ensimmäinen harjoitus meni sitten penkin alle, kun Jere ei saanut kuin yhden kokonaisen kierroksen ajettua. Syynä kesken jääneeseen ajo suoritukseen oli antautunut taka alatukivarsi ja ei muuta kuin auto pöydälle ja korjaamaan.

Toinen harjoituserä menikin sitten hiukan paremmin vaikka auto olikin aika vikuri pielessä olleiden säätöjen takia -> Jere oli erän 4. ja seurakaveri Jarkko Ruokolainen 3. Harjoitus erien jälkeen Myllärin Petri sääti Jeren auton jousitukset balanssiin, josta hänelle iso kiitos.

Ensimmäinen aika-ajo erä menikin sitten hiukan paremmin ja Jere oli omassa erässään 3. Jarkon ollessa 2.

Toiseen aika-ajoon lähdettiin parantamaan tulosta ja onnistuihan se sillä seurauksella että Jere oli 2. ja Jarkko 1.

Kolmanteen aika-ajoon vaihdettiin uudet renkaat autoon ja Jere johtikin erää viimeiselle minuutille, kunnes kaatoi harmittavasti ja Jarkko pääsi taas kuittaamaan erävoiton Jeren ollessa 2. noin 2 sekunttia jäljessä.

Aika-ajojen jälkeen tilanne oli sellainen, että Jere oli 41. Jarkko 36. ja Myllärin Petri (kolmas SaloUA:n kuskeista) 6. Eli Jere 1/8A finaalissa ja Jarkko 1/8B finaalissa ja luonnollisesti Petri suoraan semifinaali 1/2B:ssä.

1/8 finaalista lähdettiin hakemaan sijoitusta 4 parhaan joukkoon ja sitä myöten nousua 1/4 finaaliin. Ennen starttia autoon vaihdettiin uudet renkaat alle ja tarkistettiin, että kaikki ruuvit on varmasti kiinni. Heti startista Jere sai hyvän vauhdin päälle ja oli miltei koko 20 minuutin erän toisena, mutta aivan loppu hetkillä parin pienen virheen seurauksena putosi kolmanneksi, mutta yhtäkaikki tavoite täyttyi ja paikka 1/4 finaaliin oli varmistettu. Jarkko sijoittui omassa erässään 2. ja näin ollen nousi myöskin 1/4 finaaliin.

Valmiiksi tiedettiin että 1/4 finaali tulisi olemaan Jerelle kova ja siihen lähdettiinkin sitten asenteella ajetaan mihin pystytään. Alkuun Jere taistelikin pitkään sijoista 4-6 eli pienet saumat oli semeihin noususta, mutta liekö sitten jonkin sortin väsymys ruvennut poikaa painamaan ja siihen lisättynä renkaiden (ei ollut enään laittaa uusia alle) loppuminen niin auto ulkoili liian monta kertaa radalta ja lopputulos oli erän 9. Jarkko ajoi omassa erässään 10.

Jeren ja Jarkon ajojen päätyttyä aloimme jännittämään Myllärin Petrin ajoa ja pärjäämistä ja Petri ajoikin vikuroivalla autolla itsensä 45 minuutin pääfinaaliin. Varikko teltalle tullessani tulikin Petri kysymään, että olisiko meillä lainata servosaveria, johon tuumasin että onhan meillä. Pete vaihtoi osan ja sai auton huomattavasti paljon toimivammaksi.

Finaaliin sitten lähdimme kannustamaan Peteä ja itse menin Veikko Mylläriä auttamaan tankkauksessa, jotta saataiseen Peten kisa optimoitua. Pete lähti kuudennesta ruudusta kisaan, mutta heti alussa napsi jo pari sijaa ja taisteli jonkun aikaa sijalla 4, kuitenkin vain muutaman sekunnin kärkeä jäljessä. Kisan edetessä Pete pääsi piikki paikalle ja ryhtyi kasvattamaan eroa kanssakilpailijoihin vieden lopulta kilpailun reilulla marginaalilla nimiinsä.

Loppujen lopuksi ei huono kilpailu ollenkaan, niin kelin kuin puitteidenkaan puolesta ja SaloUA:n kuskithan sijoittuivat seuraavasti:

1. Petri Mylläri (Losi)

34. Jarkko Ruokolainen (JQ)

35. Jere Viander (Losi)

Kilpailijoita oli kisassa kaikkinensa 54.

Lisäksi Jere sai vielä juniori kannustuspalkinnon.

Tästä jatketaan treenaamista hti seuraavaa koitosta, joka onkin kotikisa Salossa.