Jäänyt hieman kesän ajalta kirjoittelematta, mutta koostetaan nyt kolme viimeisintä kisaa yhteen kirjoitukseen!

2. FO-kisa Nokia 24.7.

Alunperin piti tämän kisan olla Vaasassa, mutta siellä kun eivät ole saaneet M8 rataa kuntoon, niin kisa siirtyi Nokialle, joka oli tietysti meille matkallisesti hyvä asia. Kisa sujui Jereltä ilman suurempia ongelmia. Aamulla oli auton kääntymisen kanssa pieniä ongelmia, mutta Jämsän Kaitsun antamilla pienillä säätö vinkeillä auto saatiin toimimaan huomattavasti paremmin. Aika-ajojen jälkeen Jere oli B-finaalissa lähtöruudussa 4. Jere ajoi 45 minuuttisen erän varmaa tasaista ajoa ollen lopulta erän 3. ja kokonais tuloksissa 11.

3. SM-kisa Vantaa 7.8.

Kauden kolmas SM-kisa käytiin Vantaalla, joka on puitteineen Sumen parhaimpia ratoja. Aamulla oli hiukan satanut ja aikataulua hiukan siirrettiin. Treeni erät ja aika-ajot sujuivat Jereltä kutakuinkin totuttuun tapaan, pienen ongelman sävyttämänä. Moottori jäi aika ajoin hypyissä huutamaan, joka viittasi liian laihaan seokseen, mutta jotenkin oudosti tuntui ettei säätäminenkään auttanut asiaan. Jere oli aika-ajon jälkeen 19. 1/4A finaalin 2 ruudussa. Nelkku finaalista lähdettiin hakemaan nousua semeihin ja kaikki näyttikin hyvältä, kunnes auto hyökkäsi varmalta johtopaikalta omille teilleen, jonka onneksi nostaja sai kiinni ja sammutettua. Ensimmäisenä epäilynä oli tyhjentynyt vastaanottimen akku, jonka vaihdoin lennosta ja näin pääsimme jatkamaan kisaa. Jere pääsi kuin pääsikin semi finaaliin. Juuri ennen semiä sitten sadekuuro kasteli radan, joka teki ajo olosuhteet todella haastaviksi. Jere oli lopulta oman eränsä 11. ja koko kisan 21. Kotona selvisi kisan ongelmien aiheuttajaksi tiensä päähän tullut kaasuservo.

4. SM-kisa Vantaa 27.8.

Kauden viimeinen SM-kisa ajettiin niin ikään Vantaalla. Aamun eka harjoituskierros jätettiin meidän osalta väliin märän radan takia. Toinen harjoitus ajettiin ja haettiin tuntumaa rataan aika-ajoja varten. Ensimmäinen aika erä meni ihan kohtuullisesti parin pienen virheen saattelemana. Toinen aikaerä menikin sitten täysin penkin alle, kun lämmittelyssä meni ohjausservon muovinen sarvi poikki ja autosta hävisi ohjaus, no vika oli kuitenkin korjattavissa. Kolmas aikaerä menikin sitten hyvin ja aika-ajojen jälkeen Jere oli 19. ja paikka oli 1/4 nousufinaalin 3. ruudussa. Jere ajoikin nousun varmasti ilman ongelmia ja oli maalissa 3. ja näin semi A 10. ruudussa. Semistä lähdettiin sitten hakemaan hyvää sijoitusta, mutta siellä sitten kohtalo puuttui peliin päivän aikana koviksi puuskiksi kehittyneen tuulen muodossa ja kahteen otteeseen moottorin sammumisella. Sitten vielä noin 1.5 minuuttia ennen loppua hajosi koko kesän käytössä ollut hiilikuituinen takaiskaritorni. Jere ajoi kuitenkin rikkoutuneella ja vikuroivalla autolla maaliin asti ollen erän 10. ja koko kilpailun 21.

Osaltamme kausi on todennäköisesti taputeltu ja Jere oli SM-sarjassa 18. 46 kuljettajan joukosta. FO-sarja on vielä avoinna, kun ei ole varmuutta saadaanko siihen vielä yksi kisa aikaiseksi ja jos niin minne, mutta se selvinnee lähi tulevaisuudessa.

Kiitos kaikille mukana olleille ja tukeneille!

Ensi kaudelle on jo suunnitelmia ja tavoitteita asetettu, joten silloin sitten lisää!