Ensimmäinen Finnish Open sarjan kilpailu käytiin Turussa 22.5.2014. Sarja on tarkoitettu M8 (polttis) ja M8e (sähkö) autoille ja osallistumiskynnystä on madallettu, kun autojen ei tarvitse olla täysin SM ja EFRA sääntöjen mukaisia. Lisäksi kaikki pääsevät ajamaan niinsanotun pitkän A-finaalin 30-45 minuuttia.

Jeren luokassa (M8) oli kaikkien ilmoittautumisten ja peruutusten jälkeen 12 osanottajaa. Aamulla oli 2 harjoituserää ja niiden jälkeen ajettiin 4 aikaerää. Jere oli aikaerien tulosten perusteella sijalla 9 ja paikka semi A:n lähtöpaikalla 5. No Jere ei kuitenkaan päässyt lähtemään ruudustaan, koska huomasimme juuri ennen starttia renkaiden irtoavan vanteilta ja jouduimme ne vaihtamaan ja ei muuta kuin varikolta muiden perään. Jere ajoikin vastoinkäymisestä huolimatta hyvin ja saikin 2 ruudun B-finaaliin.

Finaaliin lähdettiinkin sitten vain hakemaan kokemusta ja alku sujuikin kohtalaisesti Lyijysen Tommin kanssa taistellessa 2 paikasta August Poutiaisen viedessä kisaa suvereenisti. Jossain vaiheessa Lyijynen pääsi karkuteille ja Jeren osaksi jäi ajella yksikseen, kun taaksepäinkin alkoi jo olemaan eroa. Auto vaan rupesi rutisemaan jarrutuksissa ja lopulta kuului aikamoista rutinaa ja rallatusta muutenkin. Noin kolme minuuttia ennen ajan täyttymistä alkoi sitten moottori suorilla kiljumaan ja auto ei kunnolla enään kerännyt vauhtia. 2 minuuttia ennen 45 minuutin täyttymistä otimme auton pois radalta ja keskeytimme, ettei tulisi enempää vaurioita. Loppu menikin sitten jännäksi, kun Suontaustan Heikki miltei onnistui ohittamaan Jeren, mutta aika onneksi loppui kesken ja Jeren loppusijoitus oli B-finaalin 3. ja kokonaiskilpailun 9.

Kilpailusta tuli paljon hyvää kokemusta ja palkintopytty hyllyn koristeeksi!!!