Kauden toinen SM-sarjan osakilpailu käytiin omalla kotiradalla Salon Kavilassa. Kilpailuun oli valmistauduttu koko viikon ajan huolella niin Jeren kuin isän (mekkaajan)  puolelta. Jere oli koko viikon viettänyt rentoja lomapäiviä ja mekkaaja oli käynyt koko auton läpi vaihtaen kuluneita osia uusiin yms.

Ensimmäiset harjoitukset aamulla menivät Jeren osalta hiukan penkin alle (radalla olleista kuskeista viimeinen) ja syynä tähän olivat hiukan kulmikkaasti toimineet renkaat. Auto itsessään toimi moitteettomasti. Toinen harjoituserä menikin sitten paljon paremmin. Jere oli toinen, mutta valitteli ettei rengas oikein pitänyt kunnolla. Ensimmäinen aika-ajo kierros peruttiin rata-alueelle eksyneen sadekuuron takia ja näin ollen jäi ajettavaksi kaksi aika-ajoa joista vain paras laskettiin.

Ensimmäinen aika-ajo taasen ketuilleen, kun ei poika saanut ajorytmiä oikein päälle ja taas oman eränsä viimeinen. Toinen aika-ajo sitten sujuikin huomattavasti paremmin ja Jere oli 6 erässään, ja tuloksien perusteella olisi ollut huomattavasti paremmalla sijalla, mutta kun sijoitukset laskettiin pisteiden mukaan niin nepä pudotti pojan sijalle 42/45 aika-ajojen jälkeen eli nousua oli lähdettävä hakemaan 1/8 B finaalin kautta ja Jeren ajotaidot tuntien olisi tuo mahdollistakin!

Mutta toisinpa kävi. Ensinäkin autoon laitettiin täysin väärän laiset renkaat alle ja meno oli taasen tökkivää ja kulmikasta. Asiaa yritettiin paikata yhdellä tankkausella vähemmän kuin muilla kanssakilpailijoilla ja sillä saatiin kurottuakin välimatkaa umpeen. Jeren auton moottori on pihi polttoaineen suhteen ja pystyy näinollen ajamaan yli kymmenen minuutin tankkivälejä. Mutta kun ei onnettaret ollut kohdillaan niin ei auto vain vikuroi radalla miten sattuu ja sijoitukseksi tuli lopulta kisan viho viimeinen sija 45. Kisan jälkeen selvisi miksi auto oli niin vikuri ajettava, siitä oli toinen etuiskari päästänyt öljyt pihalle eli ei siis ihme.

Oman kisan päättymisen jälkeen ei jäänyt muuta tekemistä kuin ruveta kannustamaan oman seuran kavereita Jarkko Ruokolaista ja Petri Mylläriä. Jarkon kisa päättyi 1/4 finaaliin moottorin irtoamisen myötä ja sijoitukseksi jäi 40.

Myllärin Petri oli raivannut tiensä aika-ajoista suoraan semifinaaliin 3. parhaalla ajalla. Semeistä Petri raivasi tiensä finaaliin 4. lähtöruutuun. Petri sanoi olleensa ennen finaalia masentunut ja olotilalla ettei tästä tule taaskaan mitään. Finaalin startissa Pete ottikin hyvän lähdön, mutta kippasi auton nurin ja putosi sijojen 6-8 paikkeille, mutta napsi nopeasti sijan toisensa jälkeen ja oli pian toisena Joseph Quagrainin perässä. Jose kippasi jossain vaiheessa autonsa nurin ja Pete kuittasi johtopaikan ja pitikin sen loppuun asti. Tämän jutun kirjoittaja (Jeren mekkaaja) oli auttamassa Peten isää Veikkoa auton tankkausessa joka onnistuikin täydellisesti. Eli Petelle kauden toinen ykkössija sarjassa, josta hänelle onnittelut!!!

SaloUA:n kuskien sijoitukset kisassa:

1. Petri Mylläri , TLR 3.0

40. Jarkko Ruokolainen , JQ

45. Jere Viander , TLR 2,0 EU