Kauden kolmas SM-sarjan kilpailu joka oli samalla myöskin PM-kisa, käytiin Vantaan Lavangossa. Kisaan valmistauduttiin kotona jo huolella huoltamalla auto kokonaisuudessaan. auto purettiin liki kaikilta osin ja tasauspyörästöihin ja iskareihin vaihdettiin uudet öljyt sekä kaikki vähänkin rahisevat laakerit vaihdettiin uusiin.

Kilpailu tiedettiin jo etukäteen kovatasoiseksi, sillä olihan siihen ilmoittautunut reilu parikymmentä ulkomaalaista kuskia. Näin ollen kilpailuun ei asetettu minkäänlaista tavoitetta, vaan päätettiin lähteä haistelemaan ensimmäistä kertaa kansainvälisiä tuulia, sillä olihan kisa Jerelle ensimmäinen laatuaan ja vasta 7. kisa muutenkin.

Perjantai päivä oli vapaita harjoituksia ja Jere kuului 7 ryhmästä 5:teen. Ensimmäinen harjoitusjakso viidestä jätettiin suosiolla väliin radan kosteuden takia, Jere ei halunnut sotkea autoa ja olihan uuden korin viimeistelykin vielä kesken, joten senkin takia oli perusteltua aloittaa vasta toisesta kierroksesta. Toisella harjoituskierroksella sitten Jere olikin lauteilla, mutta ajo näytti mekkaajankin silmiin todella takkuiselta ja ajon jälkeen kuski totesi, että autossa on jotain vikaa, kun kaasu jää päälle ja sitten taas jarruttaa omia aikojaan. Varikkoteltalla asiaa tutkittiin ja todettiin, että kaasuservo oli sanonut kolmen kesän työsopimuksensa irti. Eli ei muuta kuin radiolevy irti ja pakista uusi servo rikkoutuneen tilalle. Samassa yhteydessä huomattiin, että akun ja vastaanottimen välipiuhasta oli kuori hankautunut rikki ja sekin vaihdettiin Mylläreiltä saadulla uudella piuhalla. Päivän kolmanteen harjoitukseen lähdettiin sitten uusin kujein ja toivein ja se menikin sitten hyvin ja kuljettaja oli tyytyväinen ajokkiinsa. Neljännessä ja viidennessä harjoituskierroksessa ratkaistiin lauantain aamun harjoitusten ja aika-ajojen ryhmät. Paikat ratkaistiin kolmen nopeimman peräkkäisen kierroksen yhteisajoilla ja näiden perusteella Jere joutui erään 2.

Lauantai aamuna ajteltiin katsoa kytkimen laakerit ja huomattiin siinä yhteydessä, että kampiakselin pää oli kulunut niin että kytkinkello kääntyi vinoon. Onneksi pakissa oli toinen moottori valmiina ja ei muuta kuin se paikoilleen ja kohti koitoksia. Aika-ajoihin lähdettiin sitten hakemaan mahdollisimman hyviä tuloksia ja paikkoja finaaleihin. Aika-ajo eriä ajettiin viisi kierrosta, joista kolmen parhaan tulokset laskettiin tuloksiin. Jere ajoi koko päivän paranevilla kierrosajoilla ja kohtuullisella tasaisuudella. Parissa aika-ajossa oli hiukan huonoa tuuria ja Jere päätyi näiden seurauksena sijalle 66/76 ja sitä myöden 1/32B nousufinaaliin.

20 minuutin nousufinaaliin Jere sai numeron 1 ja pääsi näin ollen starttaamaan paalulta. Jere lähtikin hyvin liikenteeseen, mutta pienen ajovirheen takia tippui sijalle 5, josta sitten alkoi nousu pikkuhiljaa kohti kärkeä. Ensimmäisen tankkauksen jälkeen Jere ajoikin jo sijalla 2 ja saavutti koko ajan kärki kuskia ja saikin tämän kiinni. Tässä vaiheessa olikin varikolla mekkaaja isällä ja apuna olleella Myllärin Petrillä jännitettävää niin ettei meinannut nahoissa pysyä. 13 ajetun minuutin kohdalla tuli kärkiauto tankkaukseen ja varikolla hiukan taktikoimme, koska tiesimme, että Jeren autossa olisi ainakin kahdeksi minuutiksi polttoainetta ja näin annoimme pojan ajaa hyviä nopeita kierroksia vapaalla radalla. Tämä taktiikka puri ja Jere pääsi toiselta tankkaukselta takaisin kärkeen ja ajoikin hurmoksessa tasaisia nopeita kierroksia samalla tehden lisää eroa toisena tulevaan kilpailijaan. Maaliin tullessa Jerellä olikin eroa toisena tulleeseen kilpailijaan yli 20 sekunttia ja näin ollen nousu 1/16B finaaliin oli varma ja sieltä lähtöruutu 9.

1/16 finaaliin sitten lähdettiinkin yrittämään nousua vielä 1/8 finaaliin, vaikka tiedettiinkin että taso oli kova, mutta moottoriurheilusta ja tekniikasta, kun on kyse niin kaikki on mahdollista. Jere ajoikin toisen hyvän 20 minuuttisen, mutta parin virheen takia ei ihan yltänyt jatkopaikkaan. Jere sijoittui 5:ksi eli oli ensimmäinen putoaja 15 sekunnin erolla nousupaikasta. Poika olikin todella pettynyt omaan suoritukseensa, mutta sai balsamia haavoihinsa, kun kanssa kilpailijat Jethro Lehtojärvi etunenässä kävivät häntä kehumassa ja lohduttamassa. Sunnuntaina sitten vielä palkintojenjaossa järjestäjätkin olivat huomioineet Jeren lauantaiset edesottamukset ja luovuttivat hänelle yhden kolmesta tsempparipytyistä, joka olikin Jerelle täydellinen yllätys.

Jeren lopullinen sijoitus kilpailussa oli 58. ja SM-sarjan kuskeista 40. Kaikkinensa siis todella hyvät kisat niin olosuhteineen kuin kokemuksineen. Tästä jatketaan kohti uusia koitoksia.

SaloUA:n kuljettajat sijoittuivat vaikeiuksien kautta seuraavasti:

Petri Mylläri 19. SM-sarjan 10. ja Jarkko Ruokolainen 61. SM-sarjan 43.