Kauden viimeinen SM-sarjan osakilpailu käytiin Jyväskylässä. Kilpailu oli siirretty lauantailta sunnuntaille sateen takia ja hyvä näin sillä kisa päivänä ei sitten vettä satanutkaan aamun jälkeen ollenkaan ja iltapäivästä alkoi aurinkokin paistamaan. Edellisen päivän sateet ja kisan siirto oli karsinut 43 ilmoittautuneesta 10 pois, joten paikalla oli vain 33 kuskia.

Aamulla Jere jätti ensimmäisen harjoituksen väliin radan kosteuden takia, mutta toisessa harjoituksessa lähdettiin opettelemaan radan metkuja, sillä olihan kyseessä rata, jolla ei oltu koskaan aikaisemmin meidän osalta ajettu. Harjoitus menikin hiukan linjojen etsimiseen ja hyppyreiden opetteluun.

Aika-ajo erät jatkettiin yhä paranevilla ajoilla ja ajolinjoilla. Hyppyreiden metkut oli Jeren osalta äkkiä opittu, mikä onkin pojan ehdoton vahvuus ja onhan Losi autona muutenkin hyvä hypyissä.  Jere oli aika-ajojen jälkeen sijalla 31/33 ja näin ollen paikka oli 1/4A nousufinaalin 8. lähtöruutu. 20 minuutin nousufinaaliin tehtiin päätös ajaa vain yhdellä tankkauksella, sillä syheröinen rata oli meidän muutenkin polttoaine pihille moottorille vain hyväksi. Jere saikin kohtuullisen hyvän lähdön, mutta auto näytti hiukan levottomalta ajossa ja oli hiukan turhan usein nurin. Ajosession ainoa tankkaus suoritettiin n. 11 minuutin kohdalla ja sen jälkeen poika ajoi vain omaa ajoaan maaliin asti ollen erän kahdeksas ja kokonaiskilpailun 30.

Kisan jälkeen Jere totesi auton olleen liian jäykkä ja sen takia se ei oikein pysynyt lapasessa, mutta yhtäkaikki kisa oli hyvää treeniä ja kokemuksen kartuttamista tulevaisuutta ajatellen. Ja tulihan kisasta kauden parhaat pisteet.

Lopullisessa SM-sarjan pistetaulukossa Jere oli 43. 70 kuljettajasta, eli kokonaisuutena kausi oli hyvä. Jäi kuitenkin vielä pojalle jotain hampaankoloon ja paljon opittavaa ja parannettavaa seuraavaan kauteen.

SaloUA:n kuskit sijoittuivat sarjassa seuraavasti:

Petri Mylläri 3. (josta hänelle onnittelut)

Jere Viander 43.

Jarkko Ruokolainen 48.

Tästä jatketaan seuraavaan kauteen ja siitä tänne varmaankin jossain vaiheessa taasen tekstiä ilmaantuu, joten hyvää syksyn jatkoa kaikille!!!

PS. Ja vielä ISOT KIITOKSET kaikille, jotka ovat kauden aikana tukeneet, auttaneet ja kannustaneet Jereä eteenpäin!!!!